Aansprakelijkheid reisorganisator

Columns

Aansprakelijkheid reisorganisator

Aansprakelijkheid van de reisorganisator

De wet en regelgeving ten aanzien van schadevergoeding verschilt per land. Indien u in het buitenland betrokken raakt bij een ongeval kan de schaderegeling daardoor een moeilijke zaak worden. Er is een uitzondering. Dit betreft de situatie van een ongeval dat plaatsvindt tijdens een via een reisorganisator georganiseerde reis.

Voorbeeld: twee reizigers boeken een reis naar Thailand. Tijdens een busreis in Thailand ontstaat een ongeval door een fout van de buschauffeur.  Beide reizigers raken gewond. In de Nederlandse Wet is bepaald dat indien een reis niet verloopt zoals men dat redelijkerwijs had mogen verwachten de reisorganisator op schadevergoeding kan worden aangesproken, tenzij de reisorganisator niet op de tekortkoming (de fout) kan worden aangesproken.

Omdat het ongeval was ontstaan als gevolg van een fout van de buschauffeur, en de reisorganisator verantwoordelijk was voor diens handelen konden de reizigers in deze situatie aanspraak maken op schadevergoeding via de Nederlandse reisorganisator.

De aansprakelijkheid van de reisorganisator is vastgelegd in wetboek  7, artikel 507 BW. Heeft u een vraag of wilt u informatie, raadpleeg dan een van onze juridische deelnemers of neem contact op met onze helpdesk.

 


hulpnaongeval Brussel wil veiligere personenauto's https://t.co/ZFrKsMH5u5
mei 17replyretweet
hulpnaongeval Hoe ga je verder na een ernstig ongeval. Kijk onze mini docu over Sven. https://t.co/3KBnwOQ2E3
apr 29replyretweet
hulpnaongeval Het bieden van Hulp na Ongeval Bekijk hier de mini docu over onze dienstverlening https://t.co/3KBnwOQ2E3
apr 26replyretweet
Copyright © 2018. Hulp na Ongeval. | Ontwikkeling & Realisatie Media Vision Studios.
Hulp Na Ongeval Facebook
Hulp na Ongeval Twitter
Find us on Facebook