Meer duidelijkheid bij keuze zorgverzekering

Columns

Meer duidelijkheid bij keuze zorgverzekering

Zorgverzekeraars willen hun verzekerden op een heldere en gelijke manier informeren over de belangrijkste voorwaarden van de basiszorgverzekering. Daarom introduceren zij vanaf dit najaar de zorgverzekeringskaart bij elke basiszorgverzekering voor 2017. Met deze ontwikkeling sluiten de zorgverzekeraars aan bij de ontwikkeling van de Verzekeringskaart voor schade- en levensverzekeraars door het Verbond van Verzekeraars.
 
Op de zorgverzekeringskaart is onder andere informatie te vinden over de basisverzekering in het algemeen, het eigen risico en zorgadvies en –bemiddeling. Op die manier helpt de kaart verzekerden om helder en eenvoudig inzicht te krijgen in de polisvoorwaarden als zij zorg nodig hebben. De kaart moet helpen bij het makkelijker vinden van een basisverzekering.
 
De indeling van de rubrieken en vormgeving zal gelijk zijn voor alle basisverzekeringen die volgend jaar verkrijgbaar zijn. Daarbij wordt gebruik gemaakt van gestandaardiseerde teksten. Zorgverzekeraars stellen de zorgverzekeringskaart uiterlijk 19 november 2016 beschikbaar.


hulpnaongeval Ben je of ken je iemand met letselschade? Kijk hoe dit goed geregeld wordt https://t.co/35deS0aiRQ
mrt 28replyretweet
hulpnaongeval Dichte mist hindert verkeer in ochtendspits https://t.co/IZ0WcVkzxv
mrt 26replyretweet
hulpnaongeval Een ongeval in het weekend ... ook dan zijn we er https://t.co/35deS0aiRQ
mrt 24replyretweet
Copyright © 2018. Hulp na Ongeval. | Ontwikkeling & Realisatie Media Vision Studios.
Hulp Na Ongeval Facebook
Hulp na Ongeval Twitter
Find us on Facebook