Columns

schadevergoeding inzittende

Schadevergoeding voor inzittende voortaan direct mogelijk 

Voor wie als inzittende (niet zijnde de bestuurder) betrokken raakt bij een ongeluk kan voortaan direct schadevergoeding worden geclaimd bij de verzekeraar van het voertuig waarin hij of zij zat. De Algemene Ledenvergadering van het Verbond van Verzekeraars heeft ingestemd met deze aanpassing van Bedrijfsregeling 7 ‘Schuldloze Derde’. Dit betekent dat de schade voor inzittenden van motorvoertuigen veel vlotter en efficiënter kan worden afgehandeld, omdat wij  na een aanrijding meteen weten welke verzekeraar de (letsel)schade moet vergoeden.  

De nieuwe regeling geldt voor alle schades vanaf 1 april 2017 en is bindend voor alle verzekeraars die lid zijn van het Verbond. Elk jaar raken circa 65.000 verkeersdeelnemers gewond. Ongeveer één op de vijf letselschadeslachtoffers in het verkeer is een in- of opzittende. De regeling heeft dus betrekking op mensen die geen schuld hebben aan een aanrijding. Aansprakelijkheid – wie reed wie nu precies aan? – hoeft voor de (letsel)schadeafhandeling van inzittenden niet meer te worden uitgezocht. 

Voor bestuurders geldt de regeling niet. Wel loopt er nog een onderzoek naar de invoering van een directe verzekering. Dat houdt in dat de schade door verzekeraars wordt vergoed aan de eigen verzekerden als de bestuurder (letsel)schade heeft en een ander daarvoor aansprakelijk is. Maar hier gaat nog een lang en intensief traject aan vooraf. Bestuurders zijn vaak zelf aansprakelijk waardoor het voor hen veel moeilijker is om een passende regeling te maken.Vindt direct hulp in uw woonplaats


Live Chat
hulpnaongeval Er wordt hard gewerkt aan onze vernieuwde website... https://t.co/35deS0aiRQ
hulpnaongeval Letselschade na een ongeval? Gratis hulp voor slachtoffers via https://t.co/35deS0aiRQ
aug 30replyretweet
hulpnaongeval Zware onweersbuien verwacht donderdagnacht, hinder ochtendspits https://t.co/Ztnwc15wsY
hulpnaongeval EU wil voor 2030 helft minder zwaargewonden in verkeer https://t.co/S4BwxuHmc1
hulpnaongeval Gewonden bij ongeluk met bus Nederlandse scholieren Frankrijk https://t.co/qHHBLlzm3q
Copyright © 2017. Hulp na Ongeval. | Ontwikkeling & Realisatie Media Vision Studios.
Hulp Na Ongeval Facebook
Hulp na Ongeval Twitter