Skip links

Revalidatiecentrum

Een behandeling in een revalidatiecentrum wordt vaak uitgevoerd door een team van verschillende therapeuten. Dit wordt een multidisciplinaire behandeling genoemd. Het revalidatie team werkt onder leiding van een revalidatiearts.

De revalidatiearts probeert iemand door middel van het juiste trainingsprogramma zo goed mogelijk te laten herstellen of te leren omgaan met de beperkingen.

Revalidatie in een instelling of instituut is er niet alleen voor mensen die na een ongeval in een ziekenhuis moesten worden opgenomen of behandeld. Op basis van de klachten die na een ongeval kunnen ontstaan kunt u door uw huisarts of de bedrijfsarts ten behoeve van uw herstel naar een centrum voor revalidatie of speciaal revalidatie instituut worden verwezen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale revalidatiecentra voor mensen met rugklachten.

Indien er geen volledig herstel mogelijk is kan de revalidatiearts iemand helpen om de juiste hulpmiddelen te vinden en daarmee de beperkingen zo veel mogelijk weg te nemen.

Er zijn bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het maken van hulpmiddelen of het aanpassen van de dingen die we in het alledaagse leven nodig hebben. De mogelijkheden daarin zijn groot.

Hoe verloopt een revalidatie?

Revalideren kan op vele manieren. Revalidatie therapie kan gegeven worden in het ziekenhuis, in een revalidatiecentrum, thuis of bij een therapeut in diens praktijk. De revalidatie therapie wordt afgestemd op de aard en de ernst van de situatie. U bespreekt de juiste vorm van revalidatie in uw situatie met de arts uit het ziekenhuis of uw huisarts.

Hoelang duurt revalideren?

De duur van een revalidatietraject is geheel afhankelijk van de situatie. Het wordt bepaald door de ernst van het letsel en de wijze waarop de behandeling die geven wordt. In welke vorm de revalidatie ook plaats vindt, houdt u er rekening mee dat revalideren een lang traject kan zijn. Een traject van enkele weken tot maanden.  Niet zelden duurt een revalidatie enkele maanden of langer.

Bel mij terug

Contact

Hulp na Ongeval
postbus 175
6860 AD Oosterbeek

Bezoekersadres
Stationsweg 46,
6861 EJ Oosterbeek

Telefoonnummer:
088 – 456 0123

Waar kunnen wij u mee helpen?

Neem contact met ons op!

Favicon Hulp na Òngeval

Bel ons voor hulp

Contact opnemen

Hulp na Ongeval gebruikt cookies voor een complete ervaring,
× Schademelden via WhatsApp