Schadeverzekering SVI

Schadeverzekering SVI

De Schadeverzekering inzittenden/ opzittenden (De SVI)

De schadeverzekering inzittenden vergoedt de schade die een inzittende of de bestuurder van auto bij een ongeval oploopt.  

Het gaat om materiële schade (kleding, bagage) en letselschade. Bij  letselschade kunt u denken aan medische kosten, verlies aan arbeidsvermogen (inkomstenverlies door het letsel), kosten van een eventuele tijdelijke hulp in de huishouding, etc). Vaak is op de polis van de schadeverzekering inzittende ook smartengeld meeverzekerd. Meer informatie over de schade die als letselschade wordt gezien vindt u in de rubriek:  welke schade moet vergoed vergoed worden.

De schade aan het voertuig zelf is niet verzekerd. Voor die schade moet u een (beperkte) cascoverzekering  afsluiten. Bezitters van motor- en bromfietsen kunnen een schadeverzekering opzittende afsluiten.

Bij het afsluiten van een schadeverzekering voor inzittenden doet u er verstandig aan even te informeren of de polis ook dekking biedt voor de kosten van een belangenbehartiger. Dan heeft u de mogelijkheid om zelf een advocaat of Register Expert Personenschade te kiezen die voor u de schaderegeling met de verzekeraar gaat verzorgen.

Met een belangenbehartiger kunt u zich na een ongeval richten op uw herstel en re-integratie. Een eventuele discussie hoeft u dan niet zelf met uw verzekeraar te voeren. 


    

COLUMN hulpnaongeval

Deskundigen aan het woord       
Wilt u op de hoogte blijven wat onze specialisten van Hulpnaongeval.nl u te vertellen hebben ? klikt u dan op lees meer om de columns te lezen Lees meer...

PAGINA IN BEELD hulpnaongeval

Recht op Schadevergoeding?    
Wanneer iemand een fout maakt waardoor een ander schade lijdt, of iemand niet doet wat hij of zij wel zou hebben moeten doen om een... Lees meer...Copyright © 2019. Hulp na Ongeval. | Ontwikkeling & Realisatie Media Vision Studios.
Hulp Na Ongeval Facebook
Hulp na Ongeval Twitter
Find us on Facebook