Skip links

Door een scherp voorwerp, een ongeval of door een beet van een dier kunnen wonden ontstaan. Een verwonding kan leiden tot tetanus. Dat gebeurt vooral bij beten door dieren, maar tetanus kan ook ontstaan door bijvoorbeeld een stap in een roestige spijker. Het is dan noodzakelijk dat u tegen tetanus wordt ingeënt. Wanneer er sprake is van een wond door een dier of vuil voorwerp kunt u het best even contact opnemen met uw huisarts of de huisartsenpost om advies in te winnen over wondverzorging en tetanus.

Verzorging van een kleine wond:
Een kleine (beet)wond kunt u het beste eerst met water schoonspoelen en daarna de wond en de omliggende huid met jodium of een andere steriliserende vloeistof deppen. U moet de wond daarna afdekken om te voorkomen dat er vuil in komt.

Verzorging van een grote wond:
Bij grote wonden is het van belang dat u professionele hulp inschakelt. U kunt in afwachting van de hulp vervuiling van de wond proberen te voorkomen door de wond zo schoon mogelijk af te dekken. U kunt een bloedende wond stelpen door druk op de wond te geven.

Bel mij terug

Contact

Hulp na Ongeval
postbus 175
6860 AD Oosterbeek

Bezoekersadres
Stationsweg 46,
6861 EJ Oosterbeek

Telefoonnummer:
088 – 456 0123

Waar kunnen wij u mee helpen?

Neem contact met ons op!

Favicon Hulp na Òngeval

Bel ons voor hulp

Contact opnemen

Hulp na Ongeval gebruikt cookies voor een complete ervaring,
× Schademelden via WhatsApp