Skip links

Mobiliteitsvoorzieningen

Mobiliteitsvoorzieningen:

Wanneer u moeite heeft met lopen kan dat uw wereld heel klein maken. Met een rolstoel en/of een gehandicaptenparkeerkaart wordt het makkelijker om weer ergens naar toe te gaan.

Wat is een gehandicaptenparkeerkaart?

Mensen met een handicap kunnen in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart. Hiermee kan worden geparkeerd op de daarvoor aangegeven parkeerplaatsen voor mensen met een handicap.

Met de gehandicaptenparkeerkaart wordt het parkeren makkelijker gemaakt. Met de gehandicaptenparkeerkaart mag u bijvoorbeeld onbeperkt parkeren op plaatsen waar voor anderen een beperkte parkeertijd geldt.

Van de gehandicaptenparkeerkaart bestaan twee typen:  de bestuurderskaart en de passagierskaart.

1. De bestuurderskaart:

De gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders kan worden aangevraagd als u wel zelf rijdt maar in redelijkheid gedurende minstens een half jaar niet meer dan honderd meter kunt lopen.

2. De passagierskaart:

De gehandicaptenparkeerkaart voor passagiers, de passagierskaart, kan worden aangevraagd wanneer u met een ander mee rijdt en in redelijkheid niet meer dan honderd meter te voet kunt afleggen. Om voor de gehandicaptenparkeerkaart voor passagiers in aanmerking te komen moet de situatie zo zijn dat u gedurende minimaal een half jaar voortdurend de hulp van de bestuurder nodig heeft om van deur tot deur te komen.

Op de site Gehandicaptenparkeerkaart.nl vindt u informatie over het parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart in de diverse gemeentes in Nederland.

Wat is een rolstoelvoorzieningen?

U kunt een rolstoel aanvragen als u hem vaak en langer dan zes maanden nodig heeft. Als u tijdelijk een rolstoel nodig heeft of als u de rolstoel niet regelmatig gebruikt, kunt u een rolstoel lenen bij de Thuiszorgwinkel of een rolstoeldepot.

Wanneer u langer dan 6 maanden een rolstoel nodig heeft in de privésituatie, dus niet voor het werk, kunt u een rolstoel aanvragen via het Wmo loket of Zorgloket van uw gemeente.

Een rolstoel voor het werk valt onder de voorzieningen van UWV. Daarover vindt u meer informatie in de rubriek re-integratie.

Bel mij terug

Contact

Hulp na Ongeval
postbus 175
6860 AD Oosterbeek

Bezoekersadres
Stationsweg 46,
6861 EJ Oosterbeek

Telefoonnummer:
088 – 456 0123

Waar kunnen wij u mee helpen?

Neem contact met ons op!

Favicon Hulp na Òngeval

Bel ons voor hulp

Contact opnemen

Hulp na Ongeval gebruikt cookies voor een complete ervaring,
× Schademelden via WhatsApp