Skip links

Thuiszorg – huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp kan worden geboden als particuliere hulp en als gefinancierde hulp.

De gefinancierde huishoudelijke hulp is een voorziening die valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Wmo. Met particuliere hulp wordt de huishoudelijke hulp bedoelt waarvoor u geen vergoeding vanuit de Wmo krijgt.

Hulp met huishouden

Indien u niet in aanmerking komt voor hulp vanuit de Wmo, maar wel hulp wilt ontvangen, kunt u deze ook “particulier” aanvragen. Is er een aansprakelijke partij? Wij helpen u met de aanvraag van hulp en het verhalen van de kosten.

Huishoudelijke hulp via de Wmo

Om huishoudelijke hulp op basis van de Wmo te kunnen ontvangen moet er het een en ander beoordeeld worden. De mogelijkheden voor huishoudelijke hulp vanuit de Wmo zijn beperkt. Het moet gaan om een situatie dat u de hulp echt nodig heeft en dat u deze zelf niet kunt betalen.

De Wmo kent twee soorten hulp, huishoudelijke hulp 1 (HH1) of huishoudelijke hulp 2 (HH2).

Er wordt gesproken over HH1 wanneer u het gaat om behoefte aan hulp bij schoonmaakwerkzaamheden of de was doen (strijken). Het gaat om niet complexe situaties. Is de hulpbehoefte groter, dan komt HH2 in beeld. De indicatie HH2 wordt gegeven wanneer u niet meer in staat bent uw huishouden te doen en te overzien.

Bij huishoudelijke hulp 2 gaat het om stof afnemen, stofzuigen, dweilen, badkamer en toilet reinigen, wassen, drogen, vouwen, strijken,  de boodschappen halen en opbergen, bed verschonen, koelkast ontdooien en schoonmaken, vitrages wassen, ramen lappen, planten verzorgen, en meer.

In bijzondere situaties neemt de thuishulp ook de opvang van kinderen over of de bereiding van de maaltijd. Bijvoorbeeld als u in het ziekenhuis ligt.

Thuiszorg geeft hulp aan mensen van alle leeftijden. Naast het bieden van concrete hulp helpt  thuiszorg ook bij het aanleren van huishoudelijke vaardigheden en het regelen van uw huishouden.

De medewerk(st)ers van thuiszorg bieden hulp bij huishoudelijke taken die niet door uzelf of door anderen uitgevoerd kunnen worden.

Bel mij terug

Contact

Hulp na Ongeval
postbus 175
6860 AD Oosterbeek

Bezoekersadres
Stationsweg 46,
6861 EJ Oosterbeek

Telefoonnummer:
088 – 456 0123

Waar kunnen wij u mee helpen?

Neem contact met ons op!

Favicon Hulp na Òngeval

Bel ons voor hulp

Contact opnemen

Hulp na Ongeval gebruikt cookies voor een complete ervaring,