Skip links

Cascoverzekering

Wat is een cascoverzekering?

De cascoverzekering vergoedt bijna alle schade die op de weg aan uw voertuig kan ontstaan.  De cascoverzekering biedt ook dekking wanneer een ongeval ontstaat door eigen schuld. Ook de schade aan uw voertuig door brand, blikseminslag, hagel en storm is op de cascoverzekering gedekt. Ook diefstal valt onder de dekking.

Wat is een beperkte cascoverzekering?

De beperkt casco verzekering wordt ook wel de WA-extra of WA-plus genoemd. De beperkt casco verzekering vergoedt de schade aan uw voertuig als die is ontstaan door een letterlijk in de polis omschreven gebeurtenis, zoals: brand, blikseminslag, hagel, diefstal, storm, botsing met loslopende dieren en ruitbreuk.

Let op! Alleen als de situatie in de polis van de beperkt cascoverzekering wordt genoemd kan er dekking zijn.

Wat is een vakantie-cascoverzekering?

De vakantie cascoverzekering is een verzekering die gedurende een korte periode dekking biedt voor schade aan een voertuig. Bijvoorbeeld tijdens een vakantie.

Lange afstanden afleggen en het rijden in een nieuwe omgeving verhoogt het risico op schade aan een voertuig. Wanneer u standaard alleen een WAM-verzekering heeft, kunt u een vakantie-cascoverzekering sluiten voor de periode dat u met de auto op vakantie gaat. Over het algemeen willen verzekeraars de vakantie cascoverzekering alleen bieden als uw auto niet ouder is dan 10 jaar.

Wat is een oldtimerverzekering?

Wanneer uw auto ouder is dan 25 jaar kunt u een oldtimerverzekering afsluiten.

Meestal accepteren verzekeraars de relatief goedkope oldtimerverzekering alleen, wanneer de klassieke auto uitsluitend recreatief of hobbymatig wordt gebruikt.

Vaak wordt er bij het afsluiten van een oldtimerverzekering een maximum gesteld aan het aantal kilometers dat u jaarlijks met de klassieke auto mag rijden.

Voor kostbare oldtimers kunt u een oldtimerverzekering met volledige cascoverzekering afsluiten. Soms moet u daarvoor een taxatierapport laten opmaken. Een beperkte cascodekking bij een oldtimerverzekering is vaak wel mogelijk zonder taxatierapport.

Bel mij terug

Contact

Hulp na Ongeval
postbus 175
6860 AD Oosterbeek

Bezoekersadres
Stationsweg 46,
6861 EJ Oosterbeek

Telefoonnummer:
088 – 456 0123

Waar kunnen wij u mee helpen?

Neem contact met ons op!

Favicon Hulp na Òngeval

Bel ons voor hulp

Contact opnemen

Hulp na Ongeval gebruikt cookies voor een complete ervaring,
× Schademelden via WhatsApp